kan alla se

nu har Signe dragit hem och jag ligger här i sängen och filosiferar lite.
tänker på en fin vän som har det lite jobbigt att jag bara vill finnas där jämt och ständigt utan att bli för mycket, tänker på en annan vän som klagar över livet jämt och ständigt fast igentligen inte har mycket att klaga över.
på något lustigt vis så känner jag mig så utanför konfliktern i allas liv, att jag står där utanför och tittar på, funderar och täker, det blir så lätt så, samtidigt käns det som jag ser så mycket, ser alla på världen som jag?
kan de se allt detta
känner mig så inte mitt i, fast ändå är jag där, men i tusen mitten samtidigt.

Jmk

Hunnit med en del trotts allt i dag.. först i morte var jag ute och tog mig en liten promenix genom Jokkmokk och fixa lite småärenden.. Se drog jag mig åt "boken" för att träffa lite saknade människor, han med att se en massa folk, riktigt kul!
Nu sitter jag här och väntar på att Signe ska ha gympat klart med sina små gymnaster, för sen blir det film.
Puss och hej <3
fick lite trevligt sällskap när jag var ute och gick förut...

hemma

Sitter hemma i Jokkmokk just nu. Kom runt 12 tiden i dag, och det första pappa säger är "sätt dig i förarsätet, du får köra hem." och nu måste jag bara påpeka att detta kom lite som en chock då jag bara gar övningskört en gång tidigare, och är inte riktigt säker på om man kan kalla det för köra då jag gott som endast stod och lekte med kopplingen och växeln....
Så min första biltur fick bli lite vinterkörning från tågstationen (y) men det var kul, och så svårt var det inte, fick lite besök av renar på vägen också, alltid lika trevligt.
Känns så bra att va här! Har saknat detta så vet inte vad. Nu ska jag äta, sen blir det bastun och efter det lite film
Puss och hej

dansbarn

Good morgon, känner milte halvt dålig som int blogga så ofta som jag vill... men om jag ska va ärlig så ligger problemet i att jag inte gillar att blogga utan bilder, och det är sååå jobbigt att ladda in dem i datorn från kameran.... hehe (y)
Meen  i dag sätter mina barn igång med lite dans iaf. Det ska faktiskt bli jättekul! Ska dra mig mot dansstudion om typ en timma.. :)
Och sen i eftermiddag går tåget mot Jokkmokk!! :D Åh vad glad och pepp jag är, ska bli så kul! Och ni vet väskan jag har snackat om i år och dar käns det som... fortsatte på den i natt och nu är den nstan nästan klar, ska fixa det allra sista på tåget så hinner den bli klar till marknan.
Är fortfarande förskyld, lite ont i halsen osv... Men jag får ta mig igenom dan ändå, Hatar att va sjuk! :(
Lite bilder från i Tisdags, innan Hiphop-jam
Våran fina 18 års frukost i skolan till karin, vi var där typ en timma innan vi skulle börja, alla var där som skulle det för utom Karin -.-
puss och kram

Hemma och sjuk.


Ont i halsen och har lite feber, tänkte i gårkväl att jag inte ville gå till skolan i dag, och sen blev man sjuk, helt plötsligt är skolan det enda man vill gå till.... förstår mig inte på det här.
Jag ska blogga sen och bli roligare! Men har inte haft internet på ett par dagar, men nu är det som vanligt igen :)

Måndag

Gomorgon!
Sitter och käkar lite frukost. Det fick bli två rostade "frökusar" med chiliost på, det är så gott! Äter det typ varje dag till frukost men tröttnar aldrig.
I dag är det lite balett som vanligt som gäller efter skolan sen efter det ska vi ha street rep inför hiphop jam som är i morgon, ska bli riktigt sköj!
Ska försöka byta om nu och dra mig mot skolan. Puss och hej!

mys söndag

Min pluggandes dag gick sådär... Fick rummet städat iaf! ;)
Sen kom Aida hit, suttit och pratat strunt hela dan, försökte plugga lite också, men gav upp..
Men ska plugga lite nu, kanske framför mamma mia som börjar om en stund :)
Men nu ska jag fortsätta med alt medan jag lysnar på en masa barnmusik medan jag pluggar psykologi. Sitter och typ koreograferar i hjärnan samtidigt till barnen.. har hittat en så rolig skiva som kommer va perfect för mina 4 åringar, haha om nån ser mina spellistor som inte viste att jag va danslärare skulle jag se gansa så mobbad ut... haha (y)
Puss och kram! <3

Temat fick bli Disney

Ska försöka ta tag i allt oh städa mitt rum. Har flera saker att fixa, borde plugga, och så hade jag tänkt att sy klart en väska jag håller på att sy. Vill ha den klar till Jokmokk marknad iaf, det var mitt mål när jag började med den, och nu är det bara en och en halv vecka kvar, men åker på Lördag så den måste ha blivit klar innan dess.
Hade tänkt att planera lite också inför terminens kurser jag ska hålla i också, ser ut som att det blir 5 stycken, 4 stycken fastställda som sätter igång på lördag i de nya lokalerna, och en som är lite osäker som i så fall skulle börja om 2 veckor.
...men jag behöver musik till 2 av mina barngupper, har ni några förslag? Det är disneytema på showen och har valt två låtar:
och denna (någon av dessa veritioner, tror att det blir den sista) -
Margareta Sjödin – Alla Snubbar Vill Ju Vara Katt
Vocation – Alla snubbar vill ju vara katt (Everybody Wants to be a Cat) (arr. N. Steen)
Alvia – ALLA SNUBBAR VILL JU VARA KATT
Jag behöver alltså 2 låtar till, barnen är i 4-6 årsåldern ungefär.

Vanilj- och citronmuffins

God morgon!
Här ska ni få se mina fina cupkakes... :D
Här är receptet, figurerna på jag jag gjort själv av lite marsipan och karamellfärg.

Vanilj- och citronmuffins

Vackra muffins med citron- och vaniljsmak. Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får muffinsen en tätare konsistens och blir mer smakrika. /Therese Baalack
Ingredienser

150 g smör
1 dl mjölk
3.75 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 st citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
3/4–1 tsk bakpulver

Topping
200 g färskost (cream cheese)
2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

1. Koka upp smör och mjölk.

2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.

3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.

4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.

5. Sätt i kyl över natten.

6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.

7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.

8. Låt svalna.

9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.

10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.

11. Garnera med vackra blad och blommor.

Receptet är beräknat för 15 mindre eller 10 stora muffins. (Jag gjorde små muffins och receptet räckte till 20 st.)


do you know me

Har haft en riktigt bra och kul dag!
Den började med att jag begav mig till Fu vid nio i morse, sen mellan 10.00 - 12.00 höll jag och Johanna i en massa barn balett workshops, det gick jättebra, och det var riktigt kul. Det kom en massa små barn!
Efter detta var den en massa vuxenworkshops som gällde, Tog ett par av dem, Street för Emma E. Jazz för Frida O.  och Dancehall för Jossefin W.
Sen där imellan höll jag i lite balett för ungdomar, och varvade med att hjälpa till att sälja fika. Jag bakade typ världens finaste cupkakes i går, ni ska få se dem sen!
När allt var slut gick jag och fika lite med Lena och Christin.
Men kvälln slutade i Tanjas soffa - Tanja, jag, Aida och Josefine = Mys!
Kom just hem och är aldeles slut!
Så nu ska jag sova, god natt! <3
Ett par av mina fina balett tjejer kom förbi och joyna oss, jättekul! <3

nyvaken

Sitter och planetar lite och trixar i min kalender.
Hade en jättemysig eftermiddag i går, promenad och fika, mys!
I helgen är det öpet hus på Fu som gäller, så om du är lite danssugen, ta med alla vänner och kör lite med oss! Jag kommer va där hela dan och både hålla i lite workshops och dansa en hel del.. ska bli kul!
Vi målade Emmas hand lite fint i går... hihi
Kram kram

desperat

Måste få mat, NU!
Har inte ätit sen 12 i dag och har haft 3 danspass, håller på att avlida, vad händer när jag kom hem sen då...?
Jo, det fanns ingen mat hemma, blir tokig!

flyter omkring

mm, det käns lite så, som att jag bara glider fram, flyter omring.... vet inte riktigt. Är lite tom, känner ingenting lixom, bara är och det går runt.
Lysnar på sån musik också, det kanske är därför, flyter på tonernas våg.

different levels

Har suttit och planerat öppet hus och en massa annat hela kvällen, känns riktigt bra! Ska ha tre prova på klasser på lördag då Fu har öppet hus. Balett för barn, balett för 12+ och en balett 14/15 +
Det ska bli så kul, och har så många planer inför terminen sen! Hoppas en massa kommer och blir sugna på att börja, Mina balettklasser är lite annorlunda, de är til exempel inte endast till klassisk musik, utan jag gillar att variera mig, och mitt mål är att det alltid ska va kul och att alla ska utvecklas i både egen stil men framför allt i teknik och utstrålning.
Är klar med vuxenpasset nu iaf, halvklar på mellanpasset och har börjat fundera på barngrupperna, men allt det ska jag fixa klart på tisdag.
Nu ska jag försöka plugga lite lite till innan jag ska sova, bode ha pluggat en massa i helgen, men har jag gjort det? nej jag har dansat i stället..
Puss och god natt!

check

Kom just hem från lite barndansutbildning, det var riktigt kul och mycket intressant, har dock lite ont i huvudet efter 5 timmar i en dansstudio. Ser ut som att jag kommer få en hel del mer jobb til nästa termin.
Kul att se hur andra jobbar och få lite insperation av det också. I veckan är det till att planera klart inför terminen och alla grupper, ska fixa en hel del till en massa prova på klasser på Fu:s öppet hus nästa lördag, kom dit! :)

education

Fixad och klar, nu bär det av till lite utbildning för RAD... :)
Puss och kram

new

Var och fota lite med Karin förut, lite av resultatet -->
Men vi hade så brottom iväg så hann inte så mycket, får fortsätta nån annan gång.

Fredagen den 13:e

Lite från den nya studion...
Salarna är helt okej, gillar dem mer och mer, men de gamla var större och känner att de stora kvällsgrupperna i dessa salar ka bli ett problem.

.

Hej.
Nu ska jag sova.
God natt.

http://open.spotify.com/album/0pXZ01UlVdhYt3EmniE6vO

Vet inte riktigt vad ja ska säga eller vart jag ska ta vägen... men i kväll tänder jag ett ljus för min barndomsvän som i natt blev en ängel. Fick just veta det och det känns så overkligt. Vet knapt om hon mins mig, men jag kommer ihåg henne mycket väl, men fäller en tår medan jag vet att hon har det bra, för tryggare än i himlen kan man inte va. Ber för hennes familj och och alla som har det jobbigt just nu, de väntade mer eller mindre på denna dag då hon för ungefär ett år fick veta om att hon hade cancer. Tänd ett ljus ikväll och skicka en tanke till Marielle och hennes familj.
Marielle Wennberg – Songs From A Heart

aj...

Tjohej och hå på er! ;) hehe känner att jag alltid inleder mina inlägg så fint.. Ni vet det där passet jag körde i går... det känns av just nu kan jag säga, och det hjälpte inte med 90 min Yoga i dag + 90 min Floor barre och styrka med Jessica. Jag har sån jävla träningsverk i dag så ni inte anar! När jag går gör det ont i typ hela benen, när jag sitter i låren, när jag skrattar i magen och typ konstant i ryggen... Ja back to reality då så där efter lovet (y) nu ska jag gå och se klart på filmen som är på sexan just nu, lite kul faktiskt, den heter 40 year old virgin, och ja titeln säger väl endel om filmen.. ;)
God natt på er!

Bra avslut

Hemma efter ett rikigt svettigt pass, men gu så kul det va! Känner mig redo för skola och all dans, har dansat en hel del balett under lovet också så känns bra!
Gick nåt i dag som hette Body Combac tror jag.. så himla kul! Rekomenderas starkt! Aerobic blandat med kampsport, det perfecta för mig. Sen styrka och stretsch på det.
Nu ska jag ta en dusch och efter det lite glass framför en film med mamma! Mys, sen sova tidigt... ;)
Fick några skarmiga bilder av Alex... haha ;)
Puss och hej! :*

Julavslutning i dansstudion

Här är en film på när min streetgrupp hade julavslutning :)

Mother Gigogne

Fick några bilder i dag av Marlene från Nötknäpparen, här är ett par av dem :)
Synd att jag blunda på denna, men fick hoppet på bild iaf..
och Blommornas vals :)
Puss och kram! <3

energi

Det blev en ganska så bra dag till sist, jag fick min fika på stan som jag ville, sprang igenom stan lite snabt och tro det eller ej, men tror att jag har hittat ett paj jeans som jag ska köpa...:o tror alldrig mina vänner har fått se mig i ett par normala jeans... det är det sista jag skulle sätta på mig om jag fick välja. Men helt plötsligt var de bara där och nu ligger de undanlagda med mitt namn, ska kanske köpa dem i morgon.
Har hunnit springa runt till en massa gym också och bokat in mig på massa pass och grejer, i morgon ska jag gå på två pass, ska vi jättekul! Ett typ lite kamsportsinspererat pass och ett Zumbapass. Rooligt, nu ska jag panikäta lite mat, sen blir det att cykla iväg till baletten! :)
hihi om ni tittar i pupillern kan ni se mig ;)
Amanda Blank – Something Bigger, Something Better
Puss och hej! <3

dance with me

Är lite för rastlös här hemma... Alla ska bara plugga hela tiden, och det är inget jag har planer för stunden på att göra... Jag har faktiskt lov, har en hel termin på mig att plugga.. (y)
Vill ut, fika kanske, dansa, eller fota eller nånting, jusst nu sitter jag bara och lyssnar på en massa peppande musik och har mindre problem med att sitta still.
Nu har jag i alla fall lyckats med att beställa tåspetskydd, lyckades ju slita sönder de gamla.
Kolla igenom lite cam bilder på datorn, och hitta massa skarmiga bilder... haha (y)

niondejannuari

Hittade denna bild, asså blir så fascinerad av sånt här vill också!
Nån med lite för mycke fritid som har gjort denna kanske..? Men skulle lätt livja försöka!

Might Like You Better

Morgondagens lila äventyr blev just inställt,.. suck, hade varit kul men får bli en annan gång. Ska ändå till stockholm om ett par veckor bara så spelar ingen större roll.
Så vad hittar man på i morgon då då? Fika med nån, eller fota eller vad som vore mysigt, dock ett litet problem, alla är i skolan förutom vi på Fu då... suck! Men balett i morgon kväll iaf, dock utan tåspetsskydd då jag råka slita sönder ett för nån vecka sen, smidig tjej..  (y) Ska beställa nya i morgon, dance och gymshop i sthlm har köpt in några nya jag ska testa på, tror de är riktigt bra! Funderar på att beställa en ny dansdräkt också när jag ändå håller på :p
No lifer här.. haha ;)
Hm, vill försöka mig på att fixa en ny header också, men då vill jag fota nya bilder... får se borde kanske plugga lite matte också. Nej nu ska jag se en film innan jag somnar. Puss och god natt!

sacrifices

Att välja bort en sak som man älskar för en annan sak man älskar är inte lätt!
Ville inte skicka detta mail men nu är det gjort, har varit helt förstörd hela dan, har sagt det förr, som att välja mella pest eller kolera fast tvärt om....
Ångest, fast jag tog det rätta beslutet om det fanns något sådant.
Jag ska ta mig dit jag vill komma och jag ska kämpa mig i mål!

Nicest Thing

Hejsan
Sitter hemma och tittar ut genom fönstret... solen skiner... borde kanske gå ut? Fota lite?
Är lite glad, först satt jag 30 min i telefonkö till telia då ingen annan har orkat ta initiativet ... och när de entigen svara så lyckades e både fixa internet och få orning på kanalerna på tvn igen, glad tjej! :D Pallar inte sitta vid mobilen längre så nu är jag tillbaka, glad tjej med internet! ;)
Har haft ett bra lov och det är inte över än...
Spontan som jag är så ska jag boka tågbiljetter nu till stockholm, ska dit i morgon och dansa och shoppa lite.. åh ska bli kul! :D
I går planerade jaglite mera inför årets vintermarknad, det ska bli så kul! Längtar ihjä mig... haha ;) Ska köpa tågbiljetter till det också så snart som möjligt!
Vi på Fu, eller Hysenska eller vad vi nu ska kalla det... börjar ju skolan först på Onsdag... hihi underbart!
Kate Nash – Nicest Thing

2011

sitter och filosoferar så där som man gör bäst mitt i natten...
...tänker på 2011, det har varit ett konstigt år, många underbara saken har hänt, men även en hel del saker som har försökt sänka mig ned till botten...
lite småbitar

 

Nu har Matilda åkt hem och jag ska sova

 


just me

Känner att jag inte har lyckats så bra med denna blogg de senaste dagarna/veckorna... inte så kul via mobilen. Har internet just nu här hemma för en liten stund via mobilen, men kan inte ha det hela tiden, måste ringa telia i veckan och fixa det här...
Men jag kan berätta att mitt nyår blev riktigt lyckat, mycket bättre än vad jag kunde ha hoppats på. Dagen blev väl som jag hade tänkt med, en massa härlig dans (dock lite skavsår ) men många härliga skratt och bara en jättemysig dag!
Sen på kvällen följde jag med Aida till hennes och Dats vänner, det var riktigt roligt och fick lära känna en massa trevligt folk, var helt klart bästa nyår hitills! Om det stämmer att det kommande året ska bli som de första timmarna på det nya året, kommer detta år bli ett riktigt roligt år!
(Tack Aida, du är bäst puss! <3)
Har träffat många fina vänner detta lov och just nu väntar jag på en av dem, vi ska mysa sönder med en massa godis och bra filmer! :D
Om man kunde beskriva mitt humör.. Good Feeling
Nya memories för er som känner mig... haha ;)
Många mysiga minnen med dessa tjejer och några fler som är i bakom kameran....
Puss och kram! <3

RSS 2.0